סוגי שיש למטבחים – אילו סוגים יש וכיצד בוחרים את הסוג הנכון

כשניגשים לעצב מטבח, בבית חדש או בעת שיפוץ של בית ישן, הרי שיש מספר פריטים שצריך להתייחס אליהם. בין אם זה מבחינת אופי ותכנון העיצוב ובין אם זה מבחינת החומרים והאמצעים בהם צריך להשתמש. 

אחד מאותם חומרים, אמצעים בהם צריך להשתמש, הוא שיש. מדובר בחומר שיש להרכיב על גבי הארונות הנמוכים, על מנת שיהיה ניתן לעבוד בצורה אפקטיבית ונוחה. השיש מאפשר לבצע חיתוכים של מוצרי מזון שונים, מאפשר לעבוד עם מים, שמן וחומרים אחרים שנדרשים בעת הבישול והכנת אוכל, וכן עוד שורה של דברים שקשורים גם לתהליך הכנת המזון וגם לעבודות אחרות שמתבצעות במטבח, דוגמא שטיפת כלים. 

כפי שאפשר להניח, יש לא מעט סוגי שיש אשר ניתן למצוא בחנויות שמוכרות ומתקינות מטבחים וכן בחנויות ספציפיות שמוכרות שיש למטבחים בחיפה למשל ולחדרים אחרים בבית או בעסק. הסוגים השונים נבדלים בעיצוב, בתכונות, באופי התחזוקה והניקוי שלהם, וכן באפקטיביות שלהם. 

בין הסוגים אפשר למצוא, שיש מאבן קיסר שנחשב איכותי מאוד, שיש גרניט, שיש חברון, פורצלן, דקטון, נאוליט וסוגים נוספים. כאמור, ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בעיצוב, איכות, עמידות, ובהיבטים אחרים שיכולים להשפיע על הבחירה והשימוש בהם, כך או אחרת. 

כיצד בוחרים שיש בצורה נכונה

על מנת שיהיה ניתן להפיק תועלת מרבית מהשיש לאורך שנים, הרי שצריך לדעת כיצד לבחור את הסוג הנכון. ישנם פרמטרים שונים שיכולים להשפיע כך או אחרת על הבחירה. 

למשל, הפרמטר הראשון יהיה העיצוב של השיש ומידת התאמתו למטבח. צריך לבחון כיצד הסוג, המבנה והצבעים יכולים להתאים לעיצוב של המטבח בכלל ובפרט לארונות שלו. 

פרמטר השני הוא כמובן עמידות וחוזק. מאחר ושיש זה לא משהו שכל יום מחליפים, צריך לרכוש סוג שיש איכותי כמו שיש קיסר בחיפה, אשר יכול להחזיק מעמד שנים רבות מבלי להישחק, להישרט, להיהרס בשום צורה שהיא. מה שאומר, היכולת לתחזק אותו צריכה להיות פשוטה וקלה יחסית. 

פרמטר שלישי, יש לבחון את המפרט ועד כמה נוח להרכיב אותו וכמובן מה העלויות של רכישה והרכבה.