דברים שיכולים לפגוע בשיש שלכם.

השיש במטבח הוא אחד המקומות בבית שעלול להוות סכנה בריאותית בשל העובדה כי הוא מוקף במרבית הזמן בלחות, ברטיבות ובשאריות מזון. דברים אלו מהווים כר נוח מאוד להתרבות של חיידקים והיווצרות עובש ובנוסף לכך, עלולים לגרום גם לריחות לא נעימים.

ישנם כיום סוגי שיש רבים שמיוצרים בצורה כזו שהם דוחים את הלכלוך וכתוצאה מכך מפחיתים את התרבות החיידקים ואת הריחות הלא נעימים. אך עם זאת, חשוב לדעת אילו דברים עלולים לפגוע בשיש שלכם וממה עליכם להימנע כדי שזה לא יקרה.

האויבים הגדולים של השיש במטבח –

  • סירים חמים – הנחת סירים רותחים על השיש עלולה לגרום לו להתפוצץ ולהישבר. על כן, מומלץ מאוד לא להניח סירים רותחים ישירות על השיש למטבח, אלא להניח אותם על תחתיות סיליקון או על ריבועי שיש קטנים שמיועדים למטרה זו.
  • כלים חדים – ישנם סוגים שונים של שיש שרגישים מאוד לשריטות ולכן כדאי להיזהר מלהניח עליהם חפצים חדים וכאשר יש צורך להשתמש בסכין לכל מטרה שהיא, מומלץ להניח על השיש קרש חיתוך ועליו לבצע את החיתוכים הנדרשים.
  • כתמים – ישנם מוצרי מזון שונים שעלולים ליצור כתמים על משטח השיש, לרוב יהיו אלו ירקות ופירות אשר רמת החומציות בהם היא גבוהה והמיץ שנוזל מהם גורם לכתמים שלא יורדים מהשיש. בנוסף לכך, גם שאריות מזון חי או מבושל עלולים ליצור כתמים מכוערים על השיש.
  • חומרי ניקוי חריפים – מרבית סוגי השישים מתנקים בקלות על ידי חומרי ניקוי פשוטים ולעומת זאת, הם עלולים להיסדק ולהיהרס כאשר מנקים אותם עם חומרי ניקוי חריפים וחזקים כגון אקונומיקה, מסירי כתמים ועוד.

בחירת שיש איכותי וחזק

כמובן שלא כל השישים עלולים להינזק בקלות כל כך ולכן חשוב לבחור בשיש איכותי אשר מומלץ עבורכם על ידי המומחים והוא מותאם במדויק עבור הצרכים שלכם. ישנם סוגים רבים של שישים בשוק כגון: שיש אוניקס, אבן קיסר ועל כל אחד לבחור את האחד שמתאים לו במיוחד.

בנוסף לחוזק ועמידות, ניתן לבחור גם בצבע שיש שמתאים לעיצוב המטבח ובטקסטורה מעניינת שאתם אוהבים.